מרכיבים
עוף שלם לצלייה (כ-2 ק"ג)
1 כף טימין טרי קצוץ
10 ענפי טימין, מחולקים
3 לימונים, חתוכים לרבעים
תרסיס שמן בישול
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
סה"כ זמן: כ-1.5-2 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - עוף צלוי קלאסי
חממו את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס. בינתיים, הסירו את האיברים הפנימיים והצוואר מחלל העוף והשליכו אותם. הסירו שומן עודף מהעוף. בעדינות, הפרידו את העור מהחזה ומהשוקיים בעזרת אצבעותיכם.
ערבבו את הטימין הקצוץ עם מלח ופלפל לפי הטעם, ושפשפו בתערובת מתחת לעור העוף. פזרו מלח ופלפל לפי הטעם גם בתוך חלל הגוף. הכניסו 5 ענפי טימין ו-4 פלחי לימון לתוך החלל.
הניחו את העוף על רשת מכוסה בתרסיס שמן בישול, כאשר החזה כלפי מעלה. סדרו את פלחי הלימון הנותרים מסביב לעוף. הניחו את הרשת בתבנית צלייה. אפו את העוף במשך 60 עד 75 דקות, או עד שמדחום שמוחדר לחלק הבשרני של הירך מראה 74 מעלות צלזיוס.
הסירו את העוף מהתבנית והניחו אותו על צלחת, כאשר החזה כלפי מטה; תנו לו לנוח במשך 15 דקות (כדי שהמיצים יחזרו לבשר החזה). הסירו את העור (ניתן לשמור ולהגיש אותו אם רוצים). חתכו את העוף והגישו אותו עם פלחי הלימון הצלויים וענפי הטימין הנותרים.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו