מרכיבים
8 צלעות כבש
2 ביצים
1 כוס (כ-125 גרם) פירורי לחם יבשים
1 כוס (250 מ"ל) שמן צמחי לטיגון
פלחי לימון, להגשה
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה כולל: כ-40 דקות (כולל 30 דקות להבאת הצלעות לטמפרטורת החדר) זמן בישול: כ-10 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - צלעות כבש מצופות ומטוגנות
הוציאו את צלעות הכבש מהמקרר 30 דקות לפני שאתם מתחילים לבשל אותן כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר.
שברו ביצה אחת והניחו בקערה שטוחה עם קמצוץ מלח וקצת פלפל שחור טחון טרי. בקערה שטוחה אחרת או על צלחת, הניחו את פירורי הלחם.
טבלו כל צלע כבש בתערובת הביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם, ולחצו היטב כדי לוודא שהפירורים נדבקים. המשיכו עם כל הצלעות עד שכולן מצופות—אם נגמרת תערובת הביצה, שברו את הביצה השנייה ותבלו כקודם.
חממו את השמן במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה. השמן יהיה מוכן כשקוביית לחם שנזרקת לתוכו הופכת לזהובה תוך כ-15 שניות. טגנו את צלעות הכבש בשכבה אחת (במנות), בישול של 6-8 דקות בסך הכל למידת עשייה מדיום-רייר או 10 דקות למדיום, תוך הפיכתן באמצע, עד שהן מקבלות צבע זהוב עמוק. הניחו על מגבות נייר לניקוז השמן ופזרו מלח כשהן עדיין חמות.
הגישו חם עם פלחי לימון.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו